IZABERITE PRAVI PROGRAM
ZA VAŠU KARIJERU IZ SNOVA

7 programa iz oblasti marketinga za vaše
profesionalno usavršavanje

Saznajte više »

Ovde ste: Glavna strana » PROGRAMI

Advertising Account Manager – ključni čovek uspešne kompanije

Account manageri su osobe ključne za uspeh svake kompanije, a na važnost njihove uloge u poslovanju ukazuju i statističke prognoze i predviđen rast tražnje za ovim stručnjacima od 19% do kraja 2020. godine.

S obzirom da su zaduženi za sve aktivnosti pre, tokom i posle prodaje, account manageri imaju jasan cilj, a to je da privole klijenta za svoju ponudu i osiguraju da on bude zadovoljan. Account manager je spona između klijenta i kompanije i od njegovog umeća pregovaranja i zaključivanja poslova direktno zavisi profit koji stiče kompanija koju predstavlja.

Stručnjaci koji će efikasno obavljati posao advertising account managera zahtevaju konkretnu edukaciju, sa usvajanjem primenljivih tehnika i veština koje će umeti da upotrebe pri komunikaciji sa klijentima. BA Professional oblikovao je program Advertising Account Manager, koji sadrži praktična uputstva i znanja koja ćete direktno umeti da iskoristite nakon 6 meseci.

Šta ćete naučiti?


Veštine marketinga, menadžmenta i prodaje. Da biste mogli da prepoznate potencijalne klijente, efikasno im predstavite ponudu i izgradite uspešan odnos sa njima, morate biti detaljno upoznati sa tehnikama marketinga, lobiranja, menadžmenta, sa upravljanjem finansijama i prodajnim veštinama, i primenom ovih pravila na poziciji account managera. Samo oni koji su vešti u ovim oblastima mogu raditi u dinamičnom, zahtevnom, ali i isplativom okruženju account managera, te se predavanja na BA Professional fokusiraju upravo na takva znanja.


Uspostavljanje i negovanje odnosa sa kupcima. Osnovno zaduženje account managera jeste pronalaženje klijenata i održavanje saradnje sa njima. On pretvara želje kupca u stvarnost, usklađujući ih sa ciljevima svoje kompanije, i sve to u skladu sa zahtevima i resursima klijenta. Zbog ovog svakodnevnog procesa za koji je zadužen account manager, program na BA Professional koncipiran je tako da vas brzo i efikasno upozna sa pregovaračkim taktikama, pruži znanja o upravljanju projektima, očekivanjima i potrebama stejkholdera, kreiranju plana marketinških aktivnosti, zatim izveštaja i njegove prezentacije.


Upravljanje rokovima i budžetom. Još jedna važna funkcija account managera ogleda su u tome da on vodi računa o zadatim rokovima i rukovodi aktivnostima kako bi oni bili ispoštovani, uz konstantno praćenje efekata promotivnih kampanja, kao i u eventualnom korigovanju nastupa radi postizanja dogovorenog cilja. O planiranju budžeta, novčanim transakcijama i realizaciji marketinškog plana naučiće vas stručnjaci iz oblasti ekonomije, bankarstva i finansija, i pripremiti vas za unapređenje karijere i dokazivanje na poziciji account managera.


Kako da postanete uspešni?


Orijentišite se na rezultate.  Kao account manager, treba da posedujete dozu ubeđivanja, a da ne budete navalentni, da uvek imate na umu cilj koji kompanija koju predstavljate treba da ostvari. Account manageri vešto žongliraju željama klijenata i pravcem poslovanja firme, pa nije ni čudo što poslodavci za stručnjaka na toj poziciji izdvajaju najviše sume. Kako se aktivnosti marketinga i oglašavanja spajaju, u predstojećim godinama očekuje se da značaj account managera raste, a uz to i prihod koji oni zarađuju.
Unapredite svoje veštine u skladu sa razvojem tržišta.  Pod uticajem tehnološkog napretka i sve veće digitalizacije poslovanja i komunikacije, account manageri moraju da se prilagode novim načinima rada, ovladaju metodama elektronske trgovine i prate novosti u IT poslovanju i digitalnom oglašavanju.

Program Advertising Account Manager pružiće vam znanja za savremeno biznis i IT poslovanje, a iskusni predavači će vam kroz realno koncipirane projekte predočiti kako da proaktivno razmišljate, prilagođavate se inovacijama i unapredite svoju stručnost kao advertising account manager.

Korak do profitabilne karijere

Ako već radite na nekoj od agencijskih pozicija i želeli biste da napredujete, ili vam se ne upušta u dugogodišnje školovanje i učenje suvišne teorije, BA Professional je pravo mesto na kom ćete za svega 6 meseci usvojiti suštinska znanja, praktično primenljiva odmah po završetku školovanja.Iskoristite interaktivna predavanja na BA Professional da upoznate svaki segment poslovanja i da svoje prednosti kao što su komunikativnost, harizmatičnost i uverljivost nadogradite znanjima koja će vam omogućiti da uspešno upravljate odnosima između kompanija i njihovih klijenata i tako budete ogledalo uspeha profitabilnih korporacija.

Gde ćete moći da radite?

Kao ključni ljudi za povezivanje sa klijentima, account manageri potrebni su svakoj kompaniji i dan danas su među najtraženijim stručnjacima.

Po usavršavanju svojih veština na programu Advertising Account Manager, možete se zaposliti u nekom od sledećih okruženja:


  • advertajzing agencijama
  • marketing sektoru različitih ustanova i kompanija
  • agencijama za konsalting
  • kreativnom timu raznovrsnih organizacija

Bilo da izaberete jednu kompaniju koju ćete predstavljati ili da svoje znanje primenjujete na različite načine radeći za više klijenata u agenciji, jedno je sigurno - vi ste ti koji direktno obezbeđujete profit.

Uz diktiranje visine zarade za kompaniju, moći ćete da upravljate i svojim prihodima, što je, pored dinamičnosti koju sa sobom nosi pozicija Advertising Account Managera, jedna od najvažnijih prednosti posla.

Upis je u toku. Vreme je da odlučite!

Upis za generaciju 2018. je otvoren. Broj mesta je ograničen.

Prijavite se odmah »

Top